Månadsmöte 080804

Det har varit månadsmöte. Ja det sägs så och det står så i programmet. Själv var jag i Skåne men någon har stuckit till mig en cd med några bilder och sagt: skriv. Ja det är inte många bilder. Det hände kanske inte så mycket? Det berättades inte så utförligt. Det sades att de radiostyrda plan som var tänkt att styras genom lufthaven fick hållas på marken. Vädret. Nå vad hände då? Vilka var på plats? Vi får väl försöka snickra ihop en historia med hjälp av de fyra kort som delgivits mig. Berättar de inget får de ta vad som gives!

Det var alltså i måndags. Vädret i Skåne var om aftonen av det slag att det höll på att dra iväg med stugan jag befann mig i. Jag förmodar att vädret var av det sämre slaget även i jönköpingstrakten. Om än med mindre kraft i vindbyarna. Det har jag läst. De, eller ni om du var en av dem, samlades alltså på Västra torget, så är det ju bestämt nu, ganska få var de. P.g.a vädret då. Lite drygt tio bilar. Vi säger fjorton och med tjugo människoliknande varelser i dessa. SSJ:are. Under sina fula kepsar bligade de och undrade hur sommaren varit. "Kört nåt, köpt nåt, sett nåt?" "Jojo, jojo."
______________________________________________________________________________________

Vad säger denna bild oss? Ja det är Peter givetvis. Slalomkungen. På Sett och Hört går det att läsa om den slalom han deltog i och vann. Givetvis. Endast slagen av Mr Rickard Rydell. Peter vår klippa.* Avklippt allra till vänster ser det ut att vara Egert. Eller är det fel? Den till nära nog oigenkännlighet igenväxte är väl Magnus? Ja man kan inte ta något för givet i den herrens hage som fostrar människor som detta. Peter håller en grunka i handen som vore det ett franskt årgångsvin. Inte ett oersättligt eller över hövan dyrt, därtill är greppet och blicken för självsäker. Men ett fint sådant, absolut. Av vad det nu är för en grunka. Det ser ni kanske, I grunkälskare. Nästa gång jag träffar Peter skall jag fråga.

* Peter, mansnamn, är en engelsk form av det latinska namnet Petrus som härstammar från det grekiska namnet Petros. Petros är en översättning av det arameiska namnet Kefas som betyder 'klippa'. Namnet tar formerna Petrus på latin, Pjotr på ryska, Pierre på franska och Pétur på isländska. Ryska tsarer med namnet Pjotr kallas på svenska Peter.
______________________________________________________________________________________


2B or not 2B

En modern Hamlet med en dödsskalle som starwarskrigarna antagligen äger innanför rustningarna sina. Vi kan nog sluta oss till att det är Peter som håller i mötet, eftersom han pryder de flesta fotona och handskas med allsköns attiraljer på det vis han gör. Besöket hålles nog på hans arbetsplats. Det gissar vi. Det är Ernesto till höger naturligtvis. Kanske har han just lyssnat till Peters monolog och tänker:

"Det var som fan. Det visste jag inte att Peter var en sådan man av ord. Att han är en man av Ford visste man förstås men..."

Kanske är detta vad Peter sagt:

"MkI or Mk II, det är frågan. Månn ädlare att köra Mk I:an och fördraga ålderns tillkortakommande? Ädelt att bägge befrämja och framföra. Ack du pil genom Fords hjärta. Varför håna de märket? Haven I då slagit mig? Haven edra moderna helvetsmaskiner betvingat mig eller min Ford? Det haven I icke. Mk I är svaret på alla frågor. I Guds, faderns och andens namn."

Vad skedde sedan? Månne vinden drog in från sydväst. Det hoppas jag. Månne Ande(r)s blev hemkörd i 280 kilometer i timmen. Det vet jag. För det har jag hört. Jag har också hört att två Porsche 914 var på plats. Att Klein köpt sig en Miata och att riket är ditt och makten och härligheten i evighet. Amen.

För det har jag hört.


______________________________________________________________________________________