FREDRIKS CAMARO

Fredrik köpte sin Camaro SS 67:a i Rolfstorp utanför Ullared. Att det blev en Camaro var långt ifrån givet. Fredrik utgick från fyrhjulsdrift, en japansk V8:a och ett egetskapat rörramschissi. De ingredienserna var starten. Biltyp fick bli lite vad det blev. Han funderade inledningsvis på en GT40:a eller (gud hjälpe oss) en Lola T70 och hade väl hellre inhandlat en fastback-Mustang från -66, men Camaron är ingalunda en nödlösning. Modellen, (67:an skulle det vara, "69:ans kantiga skärmkanter är fula") är en favorit det också och även om modellen är ganska ovanlig så kan han, vid ett ögonblicks eftertanke, komma på fyra-fem bekanta med likadan bil. "Likadan" syftar på orginalet, Fredriks bil, som för övrigt varit racerbil i USA, kommer att bli något alldeles unikt. Självfallet.

Trösklar, bakskärmar och tak är integrerat i det egenkonstruerade rörramschassit. Dörrar och framskärmar bultas på. Hjulupphängningarna är egenritade och egenkonstruerade. Stötdämparna både fram/bak är av pullrod-typ, vilket innebär att de sitter i chassit som på en formelbil. Även Fredriks bil skall utrustas med en 5-växlad dogboxlåda.

Ganska tidigt bestämde sig Fredrik för en japansk V8:a. Kanske främst för att retas. Det blev en 4-liters Lexus från början av 90-talet. Motorn köpte han på skroten för cirka 7 000 kr.

Det kommer att bli fruktansvärt häftigt det här. Sanslöst säkert, men jag kan inte låta bli att fantisera fram bilden av Fredrik komma farande i en 1000-hästars, fyrhjulsdriven Lola T70. Men, men... jag säger inget mer om det.


Ungefär här kommer hjulhusen att gå på den färdiga, låga bilen.