Två dagar efter det att Rögle slog hv71 med 4-3 så var vi hos Bryntesson Motorsport igen. Tredje gången på två och ett halvt år och det blir bättre och bättre. Mer folk, godare korvar, mer anställda, häftigare bilar och sämre väder. Det spelar ju inte oss någon roll inne i värmen - men ändå. Om jag för ett ögonblick får vädra en personlig åsikt så har de gamla Camaro cup-bilarna aldrig fått någon av mina engelska fördelarlock att explodera, men nu... med de nya bilarna, i skepnad av den nya Camaromodellen på ett rörramschassi så börjar det kännas lite exklusivare och rejsigare. Att Bryntesson också tar ett intressant miljösteg framåt gör det än intressantare.


Tony, Anders och Fredrik talar...


...och ssj:are lyssnar.

Ja det var många nyfikna som samlades hos Bryntesson Motorsport, trots att det inte var överdrivet länge sedan vi var här sist. Men det är ny-tider nu. Borta är de där intetsägande camarona av gången modell och på plats rörramschassibilar med glasfiberkaross á la nya betydligt råare camaron med racingattiraljer.

Årets Camaro cup kommer att bestå av 22 bilar av denna ny racingmodell, exklusiv för den svenska serien, framtagna av en båtbyggare ute på den amerikanska landsbygden som Tony hittade. Inga liknande bilar till andra serier i andra länder är tillåtna av GM. Plus dessa nya versioner kommer även bilar av gammal modell att medverka. Det kan sammanlagt bli så många bilar att det kan bli tvunget med kval för att få medverka i huvudtävlingen. Fler står dessutom på kö för att köpa den nya modellen, men i nuläget är det stopp, säger Tony. Det är så att Bryntesson Motorsport också skall förse alla bilar med reservdelar så det är fullt upp som det är redan nu. Själv tävlar stallet med två bilar (har jag fel?) en för Anders Brofalk och en för Nicklas Lovén som farit fram i allehanda racingserier genom åren, både inrikes och utrikes, formel Ford, GT, jänk, Radical och Porsche.

Trots att den nya versionen är mer av specialtillverkad racingbil (förutom stel bakaxel) och Anders Bjurfalk under testkörning i höstas var två sekunder per varv snabbare än den gamla runt Mantorp, så framhåller han (Anders) att den gamla bilen är mycket bättre än vad folk tror. Och Tony nickar medhåll.


Många intresserade och nyfikna ögon.

 

Det var det där med miljö ja, Bryntesson Motorsports huvudsponsor för året, G oil, en amerikansk tillverkare av olja och andra bilvårdande vätskor. Sidan är ingen vän av att sprida reklam till höger och vänster och utan anledning, men om dessa produkter visar sig hålla vad Tony lovar (95 % av oljan bryts ner på nio dagar.) så är det väldigt hedervärt. Det är nämligen som så att oljan till största del består av animaliska produkter - ja nötkreaturskadaver helt enkelt. Stallet skall naturligtvis köra sina bilar på oljan. Camaro cup fick miljöpris redan förra året och Miljön slår Sidan med glädje och stor iver på trumma för.

Då detta kom på tal så framförde någon att oljan därmed (med tanke på nedbrytning och oljespill) borde vara ett måste för engelskt!! Kan någon förstå detta? Kan någon finna humor häri? Många skrattade nämligen.


Mer high tech i år.

Specifikationer Camaro Cup 2010

Motor: Chevrolet V8 på 5,7 liter. Effekt: ca 440 hk, vridmoment över 600 Nm. Katalytisk avgasrening. Bränsle: E85 Etanol Växellåda: 4-växlad Richmond Super T10.

Stötdämpare: Öhlins

Chassi: Rörram Camaro Cup 2010-specifikation. Framvagn: Fullt justerbar med rörlänkarmar. Bakaxel: GM, med Rampdifferential.

Bromsar fram: Skivor AP-Racing, Willwood 6-kolvs ok. Bromsar bak: Skivor GM original, Willwood 4-kolvs ok.

Kaross: Glasfiber - Camaro Cup 2010-specifikation. Interiör: Aluminium

Däck: Michelin slicks Fälgar: 9-9,5 x 17

Minimivikt bil med förare: Ca 1150 kg.


Spoiler-split
Grill och lamphöljen i viktbesparande dekalform

 

Årets tävlingskalender

Shake down och testkörning i Falkenberg den 16 april och sedan börjar serien med:

Ring Knutstorp 7-8 maj Gelleråsen, Karlskoga 21-22 maj Falkenberg Raceway 9-10 juli Gelleråsen, Karlskoga 13-14 aug Ring Knutstorp 17-18 sept Mantorp Park 1-2 oktober

Det känns nästan som vi skaffat oss ett hemmastall. Heja grabbar!

 

En bild säger mer än tusen ord

Så säger talesättet, att en bild är bättre på att förklara subtiliteter än text, tydligare påvisar en människas (om det är det som visas) lust, karaktär och innersta väsen, och vad som bringar störst lycka. Vem är människan bakom ytan? Jag håller egentligen inte med talesättet, oftast är ordet överlägset. Men inte alltid...

 

 

 

 


Blev det ingen korv till dig Kjell?

 


...och så snabbt tillbaks med blicken. Ingen har märkt något.

 

 

Lika som bär

Peter Settman
Tony Bryntesson