BRYNTESSON MOTORSPORT

Drygt 40 av SSJ:s medlemmar (rekord?) från när och fjärran sökte sig i senvinterkväll ut till Momarken för att besöka traktens mest framgångsrika racingstall Bryntesson Motorsport. Bäst att passa på innan Göran Larsson racing börjar skörda sina lagrar. Väl på plats besteg Tony Bryntesson prediktrappan och gav ett andäktigt lyssnande auditorium en bakgrund till uppkomsten av vad som i dag är V8 Thunder cars. Klassen har sina rötter i Camarocupen och när den behövde vidareutvecklas hämtas ett koncept hem från muskelbilarnas hemland, USA. Ledstjärna är att hålla nere kostnaderna och skapa lika förutsättningar för alla team och förare, oavsett tjockleken på plånboken. Hur har detta uppnåtts, jo genom hård standardisering av alla komponenter.

Chassit är lika på alla bilar. Närmast att liknas vid en mycket kraftig stålbur.

Karosserna av plast får efterlikna Chevrolet Camaro gen 5 0 6, Ford Mustang gen 5 o 6 eller Dodge Challenger gen 3. En silhuettklass alltså.

Endast motor LS3CC tillverkad av GM Power train är tillåten. Levereras på lastpall plomberad och nedstrypt från drygt 500 till 450 HK.

Växellådan är en manuell med 4 växlar framåt, en bakåt. Av typ dogring. Växlas med spak i H-mönster. En skicklig förare med gott motoröra behöver bara använda kopplingen i starten..

Bränslet är Aspen+ miljöbränsle. Levereras ur gemensam tank i depån.

Däck är enhetsdäck från Yokohama- 18 st får användas på en säsong.

Vikten skall vid målgång vara min 1215 kg.

Ljudet får tyvärr inte överstiga 95 decibel.  Synd på så rara ärtor.

Och så fortsätter det. I princip är alla komponenter definierade och standardiserade i reglementet.

Störst ändringspotential har hjulvinklarna. Både fram och bak.

Detta och väldigt mycket mer kom oss till del. Tony kan sitt koncept in i minsta detalj. Enda frågan som gjorde honom lite konfunderad var den om Ackermann-vinkeln.

Yvonne skötte korvgrytan med bravur och alla fick sig minst en Vaggeryds varm korv till livs. Stort tack till henne för detta.

Tony avtackades med SSJ’s hedersdiplom. Sedan drog karavanen hemåt i alla väderstreck.

Kjell A