FRÅN E TILL F

JOCKE GLAÉS HADE RACINGUPPEHÅLL FÖRRA SÄSONGEN. Nu gör han comeback och uppgraderar sin Healey 3000 till den större klassen. Här kommer han då att få möta Anders Lofthammar i Elan och den för oss bekanta SID-Healeyn. På gång i gång har vi också Mats Svanberg som siktar på start i Healey även han. Mats satsar dock på klass E, den klass som Jocke lämnar. Så här beskriver Jocke läget inför säsongen:

Bilen är under uppgradering från Period E till Period F så man får boxas med de andra stora Healey-pojkarna: Anders (Lotsengård) och Anders (Schildt) naturligtvis och sedan Roar och PG Johansson.

De stora förändringarna från tidigare säsonger är helt nybyggd motor:
     * stålvev, stålstakar och Cosworth-kolvar
     *
aluminiumtopp CNC-portat av JPM/Schildt
     * nyutvecklad kamaxel av JPM/Schildt
     * lättat svänghjul med en 2-skivig AP-koppling
     * trippel Weber 45 DCOE
     * blueprintad in i minsta detalj
     * plus en massa mindre och halvstora modifieringar

Nyrenoverad och racepreppad växellåda och overdrive (lådan ändrad från sideshift till centreshift).

Nya skivor och ok runt om. Ny delad styrstång med snabb utväxling och en diffbroms i bakaxeln som dessutom fått en 4,3:1 utväxling (räknar med lite högvarvigare motor nu).

Från att tidigare åkt på 4,5 tums ekerfälgar kommer jag nu åka på 6 tums Minilite istället med medföljande fetare Dunlop Racing.

Eftersom min ATL-tank går ut under året så åker det i en 70 liters aluminiumtank alá Svanberg/Glaés.

Detta är en del som är gjort eller på G. Säkert glömt massa. Tidplanen är att motor och låda ska sitta i för provstart i mars. Tanken är att vara klar med allt i god tid innan premiären på Anderstorp som jag räknar med att köra. Sedan hoppas jag kunna köra alla tävlingar i RHK-serien utom finalen på Falkenberg som jag kommer att missa som det ser ut nu iaf. Tråkigt då Falkenberg är en av favoriterna.

Efter att varit åskådare/mek under säsong 2011 så är suget stort efter att få spänna fast sig i Recaro-stolen igen. Inte en aning hur det kommer gå, bilen kommer att vara totalt annorlunda att köra så det tar nog lite tid att vänja sig vid den. Får försöka ta rygg på de andra till en början så får vi se om man kan ta sig uppåt i resultatalistorna lite efterhand... Ser fram mot det iaf!

/Jocke