RETURN OF THE JEDI

EN RUBRIK SOM ÄR MISSVISANDE DET ÄR JAG MEDVETEN OM, för någon återkomst var det inte för den fullständigt fantastiska turbomatade Porsche 934/5 som elitåkare Johan Sturesson kom med till Falkenberg den 12 - 14 september. Tyvärr är det värre än så, för den Strandellbyggda vagnen lär inte dyka upp något mer på de svenska racerbanorna. Ett race till, i Danmark var planerat men sedan var dess saga antagligen all i landet. Vilken njutning då att fått se den en gång, en bil som måste vara något av det vassaste som visat sig i de racinghistoriska serierna. En sällsynthet även annorstädes där motorkulturen är stor.

Seger för Björn
I formel ford är Björn Otterberg ständigt på hugget, nu blev det en fjärde- respektive femteplats totalt i de bägge heaten, men i sin klass 72-76 blev han totalsegrare, inte bara här utan totalt för året. Grattis Björn!

Healeyåkare Claes Andersson och PG Johansson hade fjärde respektive nionde bästa träningstid. Men då det var tävlingsdags grinade åter oturen Claes i ansiktet redan i starten och något andra race blev det inte för Eksjö-Claes. Rasad overdrive förhindrade fortsättning. PG blev åtta respektive sjua i det lite glesa GT - 65-heatet.

Bosse Johansson kom till start i Racersport med sin PRC Vauxhall. Hur det nu gick på söndagen förtäljer åtminstone inte spvm:s hemsida mig.

Och den där Porschen då? Även om bilen gick på dispens, (grupp 5-bil som den är) i nyaste klassen, var det imponerande att se honom varva hela fältet så när som på Anders Berger. Varför "Jedi"? Vet inte.

Göran

 


Claes Andersson

 


PG Johansson

 


 


PG

 


Claes

 

 

 


En hermelin bland katter. Om Johan Sturesson medvetet missade i starten vet jag inte...

 


...men sedan han väl passerat Anders Berger...

 

 

 


...lämnade han snabbt resten lång, långt bakom sig.

 


Ny formel 2:a eller Atlantic. arch 76B

 

 

 


Björn Otterberg

 


de Tomaso Pantera av det brutalaste slaget. Dock ej racebil

 

 


Ande(r)s granskar Bosses PRC

 


Bosse förevisar

 


Denna storväxta Radical finns i Lekeryd!

 


Ja och en sista