Moln över Hellesta.

 

NU HAR DET GÅTT ETT VARV IGEN. Vi är tillbaks på ruta Vår. Den skeptiske kanske tänkte, på lördagsmorgonkvisten, att det rasande fina väder som bjöds skulle evaporera lagom till slalomstarten. Så sade nämligen de flesta väderleksrapporter som allsköns appar giver. Nu drog molnen visserligen över oss stundom. Men vått blev det aldrig.

Nä vått blev det aldrig och korven, som Ande(r)s Claesson (vem annars) dök upp med som en räddande korvgubbe utan krav på lover, var god. Det har jag nyss läst på facebook. Korven är alltid god, det är säkert det. Nu dök det upp lite andra rara och nya ärter också (de mer standardlika förglömda) såsom Stig Svenssons näpna trehjuliga Morgan med HD-stånka som drog öron och ögon till sig mest hela tiden. Fordonet är bara ett år gammalt, men i garaget trängs den med en like från 1934. Stig vann dagens "burn out-pris".

Nykomling två var en turbo av det ljuva klassiska slaget. När Teknikens värld 1976 testkörde Porsches 911 turbo löd rubriken:
"Den gör 110 km/h... på ettan." Jag glömmer det aldrig och och citatet säger väl en del om vad tiden gör med utveckling. Bilen väckte många minnen och förtjusningar i hopen. Den var, sa kännarna på området, av tidigt 80-tal med intercooler, vilket spädde på ursprungets 260 hk till 300. Ligger det någon osanning häri får någon ta det ur någon annan. Tyvärr blev det aldrig något åka av för Marcus? då han var tvungen att bege sig innan det blev dags i startlistan, men vi hoppas att vi får ta del av godbiten mer framöver.

Se det var två trevliga bekantskaper det.

Och vårsolen, sladdandet, samvaron, gemytet och korven gladde oss. Dessa saker brukar göra så.

Torbjörn Åberg vann i sin brandgula GT3:a. En personlig observation är att han tycks ratta den där bilen snabbare och snabbare för var gång man ser honom. Tvåa blev Claes Furfors, en placering ner från förra årets VS och trea blev stigfinnare Claus Johansson, Porsche. Grattis I.

 

 

Några bilar saknas på bilderna, anledningen därtill är att undertecknad icke på något vis kunna göra en duo av saker samtidigt, dvs köra och plåta, därav tomheten på bilder från sista-gruppen.

Så vart alltså Vårslalomen året 2013 i SSJ:s regi. Och var ni där inte har ni bara er själva att skylla.

 

Göran


DER GEWINNER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Claes plockar åt sig andrapriset

 


Conny fick korv...

 


Henrik fick korv...

 


Lasse fick korv...

 


Men Rolf fick vänta...

 


...och Mats fick titta på när andra åt korv...

 


Lasse fick korv, Torbjörn fick korv

 


Claes och Tanja ska få...

 


Jouni och Johan har fått...

 


Thure hoppas...

 


...ja till slut slut fick alla korv.

 


Ja av de som ville ha.

 


"Ja se det där klara jag väl bra! Gäss."