ESTHER
klär på och av sig

 

mmmmmmmmmmmmmm

Vänta till vårslalomen, då jävlar!

När det var dags för återbesök i Anders garage är det en mer påklädd bil som möter mig. Det är bara nos, vindavvisare/ruta som skall fixas till och lackas. Så snart är det dags.

Anders Esther är försedd med en 1600 cc crossflowmotor som Ford döpte till Kent. Den är försedd med A3-kam, den är portad och balanserad. Dubbla weber-45:or skall reglera törsten och ge rått insugsljud. Ut går flåset genom egenskapat grenrör som fortsätter i mattsvart avgasrör och avslutas med en MC-dämpare i kolfiber hämtad från en Suzuki Bandit. 130 hk skall det där ge och med en vikt på ca 520 kilo så skall det hela väl kunna röra ganska bra på sig. En vanlig 4-växlad Escortlåda förmedlar kraften till en bakaxel av samma märke med quaife-diff. Bromsarna är standard från Taunus men med tanke på Estherns ringa vikt tror Anders att de skall räcka gott. Fram- och bakvagn är upphängda i uniballs för bästa tänkbara justeringsmöjligheter. Dämpar gör ställbara AVO coil-over runtom. Däremot är bilen inte försedd med krängningshämmare, något tydligen inte helt ovanligt för sevenbilar, säsongen som kommer får avgöra om någon sådan skall monteras fram.

mmmmmmmm
Kolfiberljuddämpare
 
En torrsump smörjer den Burtonvässade motorn
Allt plåtarbete, byggets svåraste del, har Anders fixat själv. Framförallt var huvens passning ett litet h-e, men nu är det gjort och det ser bra ut. Tanken är i aluminium med två skvalpplåtar och rymmer ca 40 liter. Anders har valt ett par runda strålkastare med djup får att få eftersträvad stil och under dessa monterat Caterhamblinkers. Baktill är det Landroverljus. Nu skall stolarna kläs, vilket kommer att stanna vid lite sittdyna och ryggdito, karln måste ju få plats och detta är en racer, ingen corvette. Sedan är det bara lite elarbete kvar, kablar som skall ordnas och fästas, plus att den där nosen skall få en sista finish och lite svart lack.

Så medan Anders klär på bilen lite undan för undan, så ....


... klär Esther (för det var väl hon på väggen) av sig.

 

Färdig
2003-08-01